100% Pamut ágyneműhuzat

1–12 termék, összesen 55 db

100% Pamut ágyneműhuzat
Öltöztesd be ágyad szuper puha 100% pamut ágyneműbe.100% Pamut ágyneműhuzat Vásároljon tiszta pamut ágyneműt és paplanhuzatot. Másnap kézbesítés és ingyenes visszatérítés érhető el.

A pamutszövet az egyik leggyakrabban használt szövettípus a világon. Ez a textil kémiailag szerves, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz szintetikus vegyületeket. A pamutszövet a gyapotnövény magjait körülvevő szálakból származik, amelyek kerek, bolyhos alakban alakulnak ki, amikor a mag érett.

A pamutszálak textilipari felhasználására vonatkozó legkorábbi bizonyítékai Indiában a Mehrgarh és a Rakhigarhi helyszíneiről származnak, amelyek kb. Az Indus-völgy civilizációja, amely az indiai szubkontinensen túllépett Kr. E.

Az Ibériai-félsziget iszlám hódítása ugyanakkor bevezette az európaiakat a gyapottermelésbe, és az európai országok, Egyiptom és India mellett, gyorsan váltak a gyapot legnagyobb termelői és exportőrei.

100% Pamut ágyneműhuzat

A pamuttermesztés legkorábbi napjaitól kezdve ez a szövet kivételes légáteresztő képessége és könnyűsége miatt nagyra becsülték. A pamutszövet is hihetetlenül puha, de hőmegtartó tulajdonságai miatt ez olyan, mint a selyem és a gyapjú keveréke.

Míg a pamut tartósabb, mint a selyem, kevésbé tartós, mint a gyapjú, és ez a szövet viszonylag hajlamos a pirulásra, letépésre és könnyekre. Ennek ellenére a pamut továbbra is a világ egyik legnépszerűbb és leggyakrabban előállított szövete. Ennek a textilnek viszonylag magas szakítószilárdsága van, természetes színe fehér vagy enyhén sárgás.

A pamut nagyon nedvszívó, de gyorsan szárad, ami nagy nedvességtartalmúvá teszi. A pamut magas hőmérsékleten mosható, ez az anyag jól letapogatja a testét. A pamutszövet viszonylag hajlamos a gyűrődésre, és mosás közben összehúzódik, kivéve, ha előkezelésnek teszik ki.

Indiát és Kínát gyakran kötik össze a világ legnagyobb gyapottermelőivel. Statista szerint India 2017 és 2018 között felülmúlta kelet-ázsiai versenytársát 6 205 000 metrikus tonna gyapot előállításával. Összehasonlításképpen Kína ugyanebben az időszakban 5987000 metrikus tonna gyapotszálat állított elő.

4555 000 tonnánál az Egyesült Államok a következő gyapottermelő. Míg ez a három nemzet termeli a világ gyapjújának nagy többségét, más nemzetek, például Brazília, Pakisztán és Ausztrália évente több mint egymillió tonna tonnát termelnek ezen rostból.

Látogassa meg a Devifashions.hu webüzletet a ShopManian