devifashions.hu

100% Pamut ágyneműhuzat

1–12 termék, összesen 59 db

 • Piros Szív Mintás Flanel Ágynemű

  Piros Szív Mintás Flanel Ágynemű

  8 .999 Ft
 • Flanel Ágynemű Szürke Tollakkal

  Flanel Ágynemű Szürke Tollakkal

  8 .999 Ft
 • Klasszikus Mintájú Flanel Ágynemű

  Klasszikus Mintájú Flanel Ágynemű

  8 .999 Ft
 • Fenyőfa Mintás Flanel Ágynemű

  Fenyőfa Mintás Flanel Ágynemű

  8 .999 Ft
 • Flanel Ágynemű Csillag Mintával

  Flanel Ágynemű Csillag Mintával

  8 .999 Ft
 • Flanel Ágynemű Téli Csíkos Minta

  Flanel Ágynemű Téli Csíkos Minta

  8 .999 Ft
 • Flanel Ágynemű Hópehely Mintával

  Flanel Ágynemű Hópehely Mintával

  8 .999 Ft
 • Flanel Ágynemű Téli Jávorszarvas Minta

  Flanel Ágynemű Téli Jávorszarvas Minta

  8 .999 Ft
 • Virágos Flanel Ágynemű Fehér Szín

  Virágos Flanel Ágynemű Fehér Szín

  7 .000 Ft
 • Flanel Ágynemű Nagy Virágokkal

  Flanel Ágynemű Nagy Virágokkal

  7 .000 Ft
 • Virágos Flanel Ágynemű Barna Szín

  Virágos Flanel Ágynemű Barna Szín

  7 .000 Ft
 • Flanel Ágynemű Bézs Virágokkal

  Flanel Ágynemű Bézs Virágokkal

  7 .000 Ft

100% Pamut ágyneműhuzat
Öltöztesd be ágyad szuper puha 100% pamut ágyneműbe.100% Pamut ágyneműhuzat Vásároljon tiszta pamut ágyneműt és paplanhuzatot. Másnap kézbesítés és ingyenes visszatérítés érhető el.

A pamutszövet az egyik leggyakrabban használt szövettípus a világon. Ez a textil kémiailag szerves, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaz szintetikus vegyületeket. A pamutszövet a gyapotnövény magjait körülvevő szálakból származik, amelyek kerek, bolyhos alakban alakulnak ki, amikor a mag érett.

A pamutszálak textilipari felhasználására vonatkozó legkorábbi bizonyítékai Indiában a Mehrgarh és a Rakhigarhi helyszíneiről származnak, amelyek kb. Az Indus-völgy civilizációja, amely az indiai szubkontinensen túllépett Kr. E.

Az Ibériai-félsziget iszlám hódítása ugyanakkor bevezette az európaiakat a gyapottermelésbe, és az európai országok, Egyiptom és India mellett, gyorsan váltak a gyapot legnagyobb termelői és exportőrei.

100% Pamut ágyneműhuzat

A pamuttermesztés legkorábbi napjaitól kezdve ez a szövet kivételes légáteresztő képessége és könnyűsége miatt nagyra becsülték. A pamutszövet is hihetetlenül puha, de hőmegtartó tulajdonságai miatt ez olyan, mint a selyem és a gyapjú keveréke.

Míg a pamut tartósabb, mint a selyem, kevésbé tartós, mint a gyapjú, és ez a szövet viszonylag hajlamos a pirulásra, letépésre és könnyekre. Ennek ellenére a pamut továbbra is a világ egyik legnépszerűbb és leggyakrabban előállított szövete. Ennek a textilnek viszonylag magas szakítószilárdsága van, természetes színe fehér vagy enyhén sárgás.

A pamut nagyon nedvszívó, de gyorsan szárad, ami nagy nedvességtartalmúvá teszi. A pamut magas hőmérsékleten mosható, ez az anyag jól letapogatja a testét. A pamutszövet viszonylag hajlamos a gyűrődésre, és mosás közben összehúzódik, kivéve, ha előkezelésnek teszik ki.

Indiát és Kínát gyakran kötik össze a világ legnagyobb gyapottermelőivel. Statista szerint India 2017 és 2018 között felülmúlta kelet-ázsiai versenytársát 6 205 000 metrikus tonna gyapot előállításával. Összehasonlításképpen Kína ugyanebben az időszakban 5987000 metrikus tonna gyapotszálat állított elő.

4555 000 tonnánál az Egyesült Államok a következő gyapottermelő. Míg ez a három nemzet termeli a világ gyapjújának nagy többségét, más nemzetek, például Brazília, Pakisztán és Ausztrália évente több mint egymillió tonna tonnát termelnek ezen rostból.